ALIPLAST STAND / by Vincent Poppe

Aliplast appealed to society Clip S.A. for the design and development of custom stand at the Batibouw 2016.

The project includes a 110 m² floor unit of 20 sqm accessible via a spiral staircase. The VIP area is reserved for the signature of contracts.
Under this floor, there is a reserve of 10 m² for storage of documents and catering.

The bottom wall aluminum structures is 5 m high for improved visibility. They also built around the floor 5 columns of 5×1 m. These columns have on the front a backlit display for broadcast communications and back white canvas back-lights to partially illuminate the floor and the bottom of the stand.

While the stand is placed on a raised floor to ensure perfect flatness during installation of customer products namely: frame, sliding doors and armored doors.
This floor also host technical slabs of bright soil for indirect lighting products.

Aliplast a fait appel à la société Clip S.A. pour la conception et l’aménagement d’un stand sur mesure lors du salon Batibouw 2016.

Ce projet de 110 m² comporte un module à étage de 20 m² accessible via un escalier en colimaçon. Cette zone VIP est réservée pour la signature de contrats.
Sous cet étage, il y a une réserve de 10 m² pour le rangement des documentations et du catering.

La paroi de fond en structures aluminium s’élève à 5 m de haut pour une visibilité accrue. Ils ont également incorporé autour de l’étage 5 colonnes de 5x1 m. Ces colonnes ont sur la face avant un visuel retro-éclairé pour la diffusion de la communication et au verso une toile blanche rétro-éclaire pour illuminer partiellement l’étage et le bas du stand.

Tout le stand est posé sur un plancher technique pour assurer une planéité parfaite lors de la pose des produits du client à savoir : des châssis, portes coulissantes et portes blindés.
Ce plancher technique accueil également des dalles de sols lumineuses pour un éclairage indirecte des produits.

INFO

Owner / Maitre d'Ouvrage : Aliplast
Exhibition Stand Designer : Clip S.A.